Brugervejledning​:  rengøring af kedel.

"JO RENERE KEDEL JO BEDRE EFFEKTIVITET"

SE EVENTUELT VIDEOEN "rengøring af kedel"

BIODOM pillefyr skal ikke "renses" man skal blot tage aske ud med den medfølgende askesuger. (tager ca. 1 minut)

Rens røgrørene ofte ved at vippe med håndtaget. For eksempel når du lige går forbi eller fylder piller på.​

Aske i brændkammeret.

Hold øje med askeniveauet (1 på tegning) og lav eventuelt en regel for hvor ofte du vil suge aske ud. For eksempel at du suger aske for hver 400 kg. Pille kvaliteten afgør hyppigheden. Asken må ikke komme højere, end til underkanten af hærden (den røde streg).

Sluk kedlen og vent en halv time.

Brug den medfølgende askesuger, tag støbejernsristen op og sug i holderen, hvor risten ligger og imod tændsatsen bag i holderen. Vær sikker på at der er frit igennem alle huller inden risten lægges i igen. Siderne i brændkammeret skal børsten efter behov. Lad askesugeren suge i brændkammeret imens du børster.

Når risten lægges i, er det vigtigt, at den falder rigtigt på plads. Den må ikke kunne "dreje" rundt. Hærden skal falder i hak og man skal kunne se tændsatsen.​

Hold også øje med akskeniveauet i "røgkassen" under røgrørerne. (2 på tegning)

Aske efter 700 kg.​

Kig efter aske første gang efter ca. 1000 kg. piller. I de fleste tilfælde er det efter 2000-3000 kg. piller. Det afhænger også af pille kvaliteten. Tøm for aske når askeniveauet er et par centimeter fra afgangsrøret.

Inden fyringssæson er det en god ide at rense ovenpå røgrørene. (3 på tegning) Det er ikke sikkert, at det er nødvendigt hvert år. Igen afhænger det pille kvaliteten. Denne opgave bør udføres af en Biodom samarbejdspartner. Hvis du selv vil udfører denne opgave, skal du være opmærksom på at føler/ censor ikke bliver beskadiget.

(Se vejledning under brugervejledninger)    

HUSK "JO RENERE KEDEL JO BEDRE EFFEKTIVITET"

​Eventuelle spørgsmål. Mobil 2175-2014

Firmainfo

Stabel Models

CVR:12651376​

Find os

Kauslundevej 37

5500 Middelfart​

Kontakt os

Telefon: 21 75 20 14

E-mail: biodomdk@gmail.com